La importància del joc

Quan el meu pare era petit s’amagava per llegir els còmics que li deixava el seu cosí. Era un gran secret! I és que al meu avi no li agradava gens que ‘perdés el temps’ amb aquelles coses.

El que no sabia el meu avi és que aquell nen no estava perdent el temps, estava APRENENT A LLEGIR, al mateix temps que alimentava la seva imaginació i gaudia com si d’un joc es tractés.

Eren uns altres temps i altres idees. Al segle XXI els pares dediquem més temps i som diferents pel que fa a la infància, però encara tenim molt a aprendre. Per exemple, a diferència del que alguns poguéssim creure, per al nen no existeix molta diferència entre jugar i aprendre.

Durant els seus primers anys, el joc serà el mitjà a través del qual desenvoluparà processos tan importants com el llenguatge, la sociabilitat o el desenvolupament psicomotor, intel·lectual i emocional.

En aquest bloc pretenem descobrir la importància del joc com a impulsor de l’aprenentatge, però també recordar que el joc ha de ser sempre divertit i estimulant. D’una altra manera deixaria de ser un joc.

Anuncis

2 pensaments sobre “La importància del joc

  1. Retroenllaç: Taller Genèric: Destruïm la muralla | El Bagul dels Jocs en català

  2. Retroenllaç: Jugar per comunicar | El Bagul dels Jocs en català

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s