Textures i sabors: jocs de cuina

Hi ha nens que tenen una devoció especial per les cuines i les olles. Va ser pensant en un d’aquests nens quan vam crear aquesta activitat.

Un joc molt senzill i que podem realitzar en qualsevol època de l’any sense necessitat de molta preparació ni material. Alguna cosa que podem improvisar una tarda de pluja o davant qualsevol imprevist.

Posem en diferents recipients (bols, tasses, plats de cafè…..) ingredients que tinguem en la nostra cuina: sal, sucre, cafè, cacao en pols, nocilla, crema de formatge, farina, pasta de sopa….. qualsevol cosa que se’t passi pel cap i no pugui representar un perill per al nen.

Els posem tots en una superfície que estigui a l’abast del nen i juguem amb ell a provar i tocar el contingut de cadascun dels recipients, d’un en un. És important que ho facin amb les mans i no amb una cullera o un altre utensili perquè puguin apreciar les diferents textures.

Deixa que s’esplaïn encara que això signifiqui que tota la taula s’ompli de farina o que acabin amb la roba plena de crema de formatge. Per a ells és una experiència nova i irresistible, tot el que embrutin es podrà netejar després.

Amb cada nou element és important emfatitzar i explicar-li que és el que està sentint (veus què suau és? o és dolç!), així li ajudem a entendre el que succeeix, a vincular les paraules amb el seu significat i al mateix temps enforteix la seva relació amb tu tant pel que fa a comunicació com a la confiança.

Aquesta activitat la podem realitzar amb nens des de divuit mesos d’edat aproximadament. Amb nens més grans podem introduir variants com el demanar-los que ordenin els ingredients per sabor o textura, o fins i tot tapar-los els ulls i jugar a endevinar que es tracta.

No oblideu preguntar-li i escoltar amb paciència la seva resposta, en fer-ho recolzem la seva autoestima i els donem la oportunitat de treballar la seva creativitat en la cerca de respostes.

Fins i tot en grup és una activitat molt divertida. Proveu-ho!!

Vols jugar una estoneta més a les cuinetes?

Anuncis

Un pensament sobre “Textures i sabors: jocs de cuina

  1. Retroenllaç: Sons i textures | El Bagul dels Jocs en català

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s