La nostra educació no és sexista, per què juguen a coses diferents?

La tendència actual és educar als nostres fills en un entorn no sexista, no obstant això, molts ens sorprenem quan veiem que malgrat tots els nostres intents el nostre fill es decanta per un tipus de joc que en un altre època hauríem considerat propi del seu sexe.

Per naturalesa les nenes solen tendir a un joc a on ocupin una posició de protecció i cura, mentre que els nens es decanten per jocs d’acció i construcció.

Tots dos tipus de jocs proporcionen experiències importants per al desenvolupament dels nostres fills per això és lògic que, cada vegada més, vulguem que els nostres fills i filles juguin a tot. Obligar-los no ens servirà d’ajuda. La millor manera de motivar-los a variar el seu tipus de joc és el participar activament en el joc amb ells. D’aquesta forma podran decidir si els agrada o no i decidir més endavant si ho volen repetir.

I malgrat tot això no penseu que l’educació la proporcionem només a través del joc, els valors que transmetem en el dia a dia, la distribució de les tasques quotidianes de la casa o el respecte a l’interior de la família seran també determinants per al futur comportament dels nostres fills.

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s