Els contes i la comprensió social

“La Marta no vol jugar perquè està trista”, “L’Anna creu que el Nil està content”, ”La caputxeta estava contenta perquè s’estimava molt la seva àvia” poden ser frases que ajudin als infants a entendre i posar-se en el lloc de l’altre.

Vivim en un món psicològic en el qual constantment atribuïm, a nosaltres mateixos i als altres, estats mentals: sentiments, emocions, creences, pensaments… Comprendre això implica “comprensió social”. Als infants se’ls pot acompanyar en aquest camí a través dels contes.

La importància de “comprensió social” recau en el fet que està relacionada amb habilitats i competències tan importants com la qualitat de la relació amb els amics, el joc simbòlic, la resolució de conflictes, l’empatia  i la sensibilitat moral.(Dunn,Cutting i Demetriou,2000)

Els contes mostren situacions viscudes per personatges en els que el nen i nena pot tenir de model per resoldre els sentiments, emocions, creences i pensaments .

És per aquest motiu pel qual El Bagul dels Jocs prepara amb molta emoció i sentiment els Tallers de Contes.

Si voleu llegir més sobre aquest tema podeu consultar a educat.cat “La comprensió social a través de “Contes Psicològics””.

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s