Taller genèric: Creant Somnis

PER QUÈ?
La pedagogia actual, al contrari que l’educació tradicional, considera al nen com a creador i no només com a receptor. Ara es té en compte la importància del món intern del nen, els seus sentiments, pensaments i la forma d’expressar-los.

El contingut intern de l’individu és molt ric, no només sap coses sinó que les sent, la qual cosa li fa capaç d’expressar i, per tant, de crear. Si unim tot això al concepte d’imaginació i li permetem explorar-los lliurement li estem donant l’oportunitat de no només conèixer-se a si mateix, si nó també de conèixer el seu entorn i les relacions amb aquest.

El joc d’imaginació i creativitat té un paper important en el desenvolupament emocional i social en l’etapa preescolar. Entre uns altres, els dóna l’oportunitat de:

 • Millorar el seu vocabulari
 • Prendre el control de les situacions que ells mateixos han creat
 • Aprendre regles socials, en el joc amb uns altres
 • Resoldre problemes

A El Bagul dels Jocs hem creat un entorn adequat per gaudir al màxim d’aquest tipus d’activitat, facilitant un espai i pautes de joc que ajudin als adults a comprendre les regles del joc dels més petits, i que potenciïn al màxim la capacitat creativa i imaginativa d’aquests últims. Sempre sense oblidar el principal objectiu: passar-ho bé en família.

OBJECTIUS
Els objectius d’aquest taller són:

 • Afavorir el desenvolupament de les habilitats motrius, cognitives i socials.
 • Compartir experiències.
 • Estimular la creativitat i la imaginació.
 • Ampliar vocabulari.
 • Reconèixer imatges.
 • Reforçar el vincle entre l’adult referent i el nen.

METODOLOGIA
La nostra metodologia es basa en el joc cooperatiu entre pares i fills. Això significa que sempre requerirem no només de la presència d’un adult sinó també de la seva participació. Diguem que fem tallers per a pares i fills, avis i néts, … ; no només per a fills o nets.

El que volem és que l’adult estigui al costat del nen durant el taller i participi activament. Que l’animi, li doni pistes o fins i tot li corregeixi si és necessari, però que no realitzi l’activitat en el seu nom.

Tots els nostres tallers inclouen un ritual d’entrada i de sortida, amb els quals creem, primer un reconeixement de grup que aporta confiança i seguretat; i segon, un moment de reflexió individual i grupal sobre les activitats realitzades.

Iniciarem l’activitat del taller amb la construcció conjunta d’un element, en la qual ens deixarem portar per la creativitat dels més petits. Després li donarem vida creant una història que escenificarem amb ajuda de petits i grans.

Anuncis

Un pensament sobre “Taller genèric: Creant Somnis

 1. Retroenllaç: Programació Tallers | El Bagul dels Jocs en català

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s