Pugem a la muntanya

De 6 a 9 mesos

Objectius: psicomotors

L’activitat: Uns quants coixins grans, peces de roba i alguna mana o sac de dormir ens poden servir per crear a l’habitació un relleu “abrupte”, que permetrà que el nostre bebè s’iniciï en l’”escalada”.

  • Al mig d’una habitació, hi formem una “zona muntanyosa” amb un munt de coixins, mantes i roba apilonats. Cal que els obstacles siguin fàcilment salvables per bebè i hem de procurar que la superfície del terra no sigui relliscosa per evitar que els coixins es desplacin quan el bebè s’hi enfili.
  • Convidem al petit a enfilar-s’hi, fent gestos com si també hi volguéssim pujar, i animant-nos a aconseguir-ho. Amb aquests al·licients, el bebè hi pujarà content.
  • Hem de estar-hi sempre ben a prop per ajudar-lo si és necessari.
  • Quan ja es mogui amb més seguretat i desimboltura, podem crear una pendent d’inclinació suau amb un matalàs o una alça per que hi pugi i hi baixi. Cal anar molt amb compte que no caigui.

Consells: Podem crear una zona “muntanyosa” per jugar junts a empaitar-nos, amagar-nos sota els coixins, etc. Segur que al petit li agradarà molt que gategem al seu costat.

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s