Calendaris d’Advent

Avui us portem una d’aquelles tradicions que traspassen fronteres i que ens ofereixen mil i una possibilitats de joc: ELS CALENDARIS D’ADVENT.

Hem preparat una selecció, recollida d’aquí i d’allà, que inclou diferents estils i possibilitats.

Pels més petits: Un calendari simple i senzill, on el gran premi és reservar-nos una estoneta cada dia per a jugar junts.

Us proposem dues opcions, el Pare Noel i el Cagatió. Tots dos necessiten la nostra ajuda. Un s’ha quedat sense barba de tant pensar, i a l’altre les arnes li han menjat la manta.

Els ajudem? Com? Molt fàcil! Amb gomets, pintura de dits, trossets de paper…. Cada dia hem de tapar el nombre del dia en el qual estiguem. Començarem el dia 1 de desembre. Quan els haguem tapat tots el Pare Noel i el Cagatió estaran preparats per visitar-nos. Quina emoció!

Per els més atrevits: Un calendari per practicar la nostra destresa amb les mans. Sabeu fer cons de paper? Sí? Doncs només us queda seleccionar el paper que voleu utilitzar, i no ha de ser comprat, els arbres de paper de diari, revista o papers d’embolicar són perfectes.

Els nens a partir de 3 i 4 anys ja poden escriure els nombres. Per què no demanar-lis que ho facin ells? No només practicaran i aprendran si nó que reforcem la seva autoestima en donar-lis petites responsabilitats.

Us deixem les plantilles perquè sigui més fàcil tallar el paper: Plantilla Conos Advent

Feu clic a sobre la imatge per veure com es fa.

Per a tothom: Aquest model ens encanta. Podem fer-ho pels més petits i veure com experimenten trencant del paper amb diferents instruments (els dits, un llapis, una cullera, un plàtan…). O amb els més grandets, i demanar-los que siguin ells els qui retallin els cercles, escriguin els nombres o pintin la teulada del calendari.

Si no teniu molts rotllos de vàter, no us preocupeu, podeu tallar cadascun per la meitat i així economitzem. O utilitzar el rotllo del paper de cuina.

El paper frontal, a on escriurem els números, pot ser també reciclat o paper de seda de diferents colors. Deixeu que els nens decideixin com volen fer-ho, segur que us sorprendrà la seva creativitat.

Feu clic sobre la imatge per veure com es fa.

Esperem que els gaudiu i que ens envieu moltes fotos!

I molt aviat us donarem idees per omplir-los. Us agradaria?

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s