La transmissió de valors a través de les joguines

Els jocs intervenen en el desenvolupament personal, relacional i social de les nenes i els nens ja que influeixen en la definició de la pròpia identitat i esdevenen un element d’interactuació i d’acceptació de normes, regles i pautes.

Nens i nens jugant a futbolFoto: David Lazar

Per aquest motiu, les joguines tenen un paper important en l’aprenentatge dels infants, perquè a través seu desenvolupen capacitats com la creativitat, la intel·ligència o l’emotivitat. Les joguines, però, també poden ser una via de transmissió de sexisme i de perpetuació de rols tradicionals i limitadors per a dones i homes.

La coeducació té per objectiu la promoció d’una educació i uns valors que potenciïn la igualtat d’oportunitats i l’eliminació de la discriminació per raó de gènere. Per tant, és important que les nenes i els nens tinguin les mateixes oportunitats per ser educats en valors i actituds que ens facin avançar en la construcció d’una societat igualitària.

nen amb collar

Les joguines són un reflex d’allò que ens envolta, de la nostra societat. Són les eines amb les que les nenes i els nens exploren, descobreixen i adquireixen uns comportaments que acabaran sent part del seu bagatge com a persones. Per aquest motiu és important que abans de comprar-les reflexionem sobre allò que els oferim i sobre la visió del món que els transmetem a través de les joguines. El joc, al igual que altres aspectes de l’educació dels infants, té un paper fonamental en la formació de la seva mentalitat.

Cada nena i nen té les seves pròpies preferències de joc, no els hi neguem la possibilitat d’escollir allò que volen per si mateixos.

Bibliografia: Agència del Consum Catalana

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s