Taller Genèric: Destruïm la muralla

Destruïm la muralla

PER QUÈ?
En nombroses ocasions hem escoltat parlar de la importància del joc en el desenvolupament del nen.

El nen des del seu primer dia de vida té un interès innat pel seu entorn, per descobrir-ho i explorar-ho, per aprendre d’ell, per imitar a aquells que té al seu al voltant; i el joc és el mitjà a través del qual ho farà.

El joc simbòlic és un dels tipus de joc més coneguts popularment. I molt proper a aquest està el joc dramàtic, basat principalment en aquesta tendència natural, de l’ésser humà, a imitar. Aquest tipus de joc els permet representar una gran varietat de situacions, reals o fictícies, en les quals hauran de comunicar-se, actuar, representar, cooperar, …

Els seus principals objectius són els següents:

 • Executar l’expressió lúdica.
 • Desenvolupar la facultat d’imitació.
 • Experimentar les possibilitats bàsiques del propi joc (moviment, so, soroll, fer ganyotes, posat…).
 • Reforçar l’autoestima.
 • Desenvolupar la memòria.

Addicionalment, en l’etapa preescolar és important que els nens experimentin amb les seves capacitats motrius, amb les sensacions i sentiments que elements i/o persones poden causar en ells. Una llum suau pot ajudar-los a relaxar-se, córrer els ajuda a eliminar un excés d’energia,…

A El Bagul dels Jocs hem creat un entorn adequat per gaudir al màxim d’aquest tipus d’activitat, facilitant un espai i pautes de joc que ajudin als adults a comprendre les regles del joc dels més petits, i que potenciïn al màxim la capacitat creativa i imaginativa d’aquests últims. Sempre sense oblidar el principal objectiu: passar-ho bé en família.

OBJECTIUS
A aquest taller treballem el joc simbòlic i dramàtic, l’expressió corporal, l’explosió energètica i la regulació a través de la relaxació.

Tot això, oferint l’oportunitat d’endinsar-se en el joc imaginari del nen a través de la dramatització d’una història de pirates.

Els objectius d’aquest taller són:

 • Potenciar el joc col·lectiu i col·laboratiu en la realització de l’activitat conjunta.
 • Desenvolupar l’habilitat creativa trobant les múltiples possibilitats que ofereixen materials quotidians.
 • Regular l’explosió de l’energia pel plaer del joc.
 • Aconseguir la calma a través de l’activitat de relaxació.
 • Estimular el desenvolupament del joc simbòlic.
 • Compartir experiències.
 • Estimular la creativitat i la imaginació.
 • Reforçar el vincle entre l’adult referent i el nen.

METODOLOGIA
La nostra metodologia es basa en el joc cooperatiu entre pares i fills. Això significa que sempre requerirem no només de la presència d’un adult sinó també de la seva participació. Diguem que fem tallers per a pares i fills, avis i néts, … ; no només per a fills o nets.

El que volem és que l’adult estigui al costat del nen durant el taller i participi activament. Que l’animi, li doni pistes o fins i tot li corregeixi si és necessari, però que no realitzi l’activitat en el seu nom.

Tots els nostres tallers inclouen un ritual d’entrada i de sortida, amb els quals creem, primer un reconeixement de grup que aporta confiança i seguretat; i segon, un moment de reflexió individual i grupal sobre les activitats realitzades.

Iniciarem l’activitat del taller amb la construcció conjunta d’elements que farem servir durant el taller. Després els hi donarem vida creant una història que escenificarem amb ajuda de petits i major.

Anuncis

Un pensament sobre “Taller Genèric: Destruïm la muralla

 1. Retroenllaç: Programació Tallers | El Bagul dels Jocs en català

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s