Pop-Up Playgrounds

A El Bagul dels Jocs, constantment, estem buscant noves idees de joc, projectes educatius, joguines, persones,… que encaixin amb la nostra forma d’entendre el joc a la infància.

Aquesta recerca constant ens a portat a trobar un veritable tresor: els Pop-Up Playgrounds.

Els Pop-Up Playgrounds són espais de joc emergent on són els nens els que guien el joc. Es caracteritzen per l’abundància de materials reciclats com cartrons, robes, tubs, taps, cd’s i més, per crear i construir amb ells.

Els Pop-Up Playgrounds tenen per objectiu el promoure un joc guiat pels nens, el qual sorgeix quan el nen o la nena decideix a què jugar i crea les seves pròpies regles sobre com jugar.

Els seus promotors ens diuen que quan els nens juguen d’aquesta forma:

  • Esbrinen les coses per si mateixos.
  • Aprenen a prendre riscos saludables.
  • Troben formes innovadores de pensar sobre el món i la forma en què funciona basada en els seus propis interessos i motivació.
  • Practiquen les habilitats necessàries, tals com la superació d’obstacles, resolució creativa de problemes (per si sols o amb uns altres), comunicant els seus sentiments efectivament amb uns altres, i com treballar amb els quals puguin tenir punts de vista diferents.
  • Experimenten l’alegria de l’acte-descobriment, l’emoció de ser capaces de perseguir les seves pròpies idees creatives sense la sensació de fracàs que usualment sorgeix quan hi ha una manera predeterminada de “estar ben” o “guanyar”.

I és que amb el joc els nens aprenen a conèixer millor el seu cos (les seves fortaleses i els seus límits), se senten feliços, prenen decisions, es qüestionen, intenten una tasca diverses vegades fins a aconseguir l’objectiu buscat, fan relacions entre objectes, aprenen a escoltar i negociar, plantegen teories i hipòtesis que proven mentre juguen, investiguen, exploren, imiten rols socials, aprenen sobre empatia en la relació amb els altres i molt més.

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s