Jocs no competitius a l’aire lliure

Ens agraden les activitats per a nens i, més que res, els jocs no competitius, perquè no fereixen els sentiments dels qui participen, perquè ensenyen una altra forma de divertir-se i fomenten el treball en equip.

I és que aquest tipus de jocs, no es només una manera fantàstica perquè els nens s’apassionin per l’activitat física, sinó que també poden ajudar a ensenyar certes habilitats que necessitaran a la vida, com cooperar i treballar en harmonia amb els altres.

juegos al aire libre

La proposta que us portem és per a nens i adults. Jugar a l’aire lliure quan fa bon temps és divertit, agradable i molt sa.

Us ve de gust una tarda de parc? Aquí us deixem algunes propostes que estem segures que us agradaran:

Petrificats
Fes que els nens es distribueixin pel pati o per qualsevol altra zona exterior i posa’ls música divertida i ballable. Quan es pari la música els nens hauran de quedar-se quiets en postures diferents i divertides. Dóna’ls temps suficient perquè vegin les postures de tots els altres abans de tornar a posar la música. Aquest joc permet als nens treballar els músculs mentre es diverteixen. També pots fer aquest joc com a variant del joc de les cadires amb música, simplement traient cadires però no nens. Al final hauria de quedar només una cadira i un munt de nens rient damunt i al voltant de la cadira.

juego infantil petrificados
Llum vermella, llum verda
Assigna a un dels nens el paper de “policia” i a la resta el de “conductors”. Digues-li al policia que cridi “Llum verda!” i que faci que els conductors corrin cap a ell el més ràpid possible. Digues-li al policia que cridi “Llum vermella!” quan ell vulgui i llavors els conductors hauran de deixar de córrer i buscar una postura absurda. Digues-li llavors al policia que “inspeccioni” als conductors per veure qui s’està movent encara. I en comptes d’expulsar-los del joc, digueu als  qui encara s’estiguin movent que ballin de forma ridícula com a compensació per moure’s quan s’havia dit “Llum vermella!”.

La cerca del tresor
La millor forma de realitzar aquest joc és fer-ho amb un petit grup de nens. Col·loca notes al voltant d’un pati o parc bastant gran, assegura’t que les notes estiguin subjectes amb pedres o per algun altre objecte similar. Escriu una pista que doni a entendre la localització de la següent pista. Escriu de 10 a 15 pistes i al final de la cerca col·loca un “tresor ocult”. Posa suficients premis perquè tots els participants els comparteixin o, encara millor, posa’ls nom a cadascun dels premis perquè no hi hagi confusions o fereixi els sentiments dels nens. Separa les pistes el màxim possible perquè els nens facin una mica d’exercici, o dóna algunes instruccions per realitzar esforços atlètics com a part de les pistes.

Lluna Plena
Demana als participants que formin un cercle. Llança un globus o una pilota de platja, o qualsevol altre tipus de pilota de pes lleuger al centre del cercle. Els participants hauran de mantenir el major temps possible la pilota en l’aire donant-li petits cops i evitant abandonar la seva posició inicial. Cada vegada que la pilota toqui el sòl haurem de començar el joc una altra vegada.

Referències:
Growing Kids: Non-Competitive Games
Circle Time: Everybody Wins!
Kids Birthday Party Guide: Kids’ Outdoor Games
Creighton University: Pack 114’s Library: Non-Competative Games

Basat en un article de Healthy Living.

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s