La Xarranca

A partir dels 5 anys

nena saltant a la xarrancajpg

Objectius: psicomotors i cognitius

L’activitat: És un dels clàssics Jocs tradicionals pensat per a 2 o més jugadors. Dins de la categoria de joc d’exterior, pati, camp o jardí. De material necessitem un guix i una pedreta plana.

Es tracta d’un joc amb grup en el qual està assegurada la diversió. És un joc físic i d’equilibri, per tant s’ha de ser hàbil a l’hora de participar-hi, és un joc per a totes les edats i en tot moment es lluita per intentar posar la pedra dins de la casella, ja que és el punt clau per poder tirar endavant amb el joc i aconseguir la victòria.

Aquest joc tradicional consisteix en què es dibuixen una sèrie de caselles numerades al terra per on han de saltar els jugadors, per ordre, després de tirar-hi una pedra plana que caldrà recollir mentre se salta a peu coix.

  • La part inferior li direm Terra i la part superior de la Xarranca li direm Cel.
  • Amb els dos peus sobre la “Terra “ llança la pedreta sobre l’“1“, després salta a peu coix sobre el “ 2” i “3”, amb dos peus sobre “4″ i “5”, a peu coix sobre el “6” i amb dos peus sobre “7” i “8”.
  • Dóna la volta quan arribis al “Cel”. Torna a la “Terra” recollint la pedreta de passada. Llança-la sobre el “2”, repeteix el recorregut i així successivament.
  • Està prohibit posar el peu sobre la zona que tingui la pedreta. Si tires la pedreta fora de la casella que apuntes, o trepitges una línia, li toca a una altre jugador.

Bocadillo Charranca_cat

Consells:
Si no tenim guixos o no podem pintar el terra, també podem fer servir una branca, per dibuixar la Xarranca sobre la sorra, o cinta adhesiva de colors.

 

bibliografia

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s