Jocs de viatge

A El Bagul dels Jocs ens agraden molt i molt els viatges en família.

Juegos de viaje

Per encarar un viatge amb els més petits hi ha que tenir recursos. Molts dels jocs infantils de sempre funcionen a l’hora de distreure als més petits durant el viatge. Els tan coneguts jocs com el veig-veig, o embarbussaments,… podrien ser alguns exemples. Aquests jocs compliran una doble funció: la d’educar i la distreure.

Els jocs tradicionals són font d’estimulació, fan volar la imaginació i preparen per aprendre les normes socials divertint-se. Aquí us deixem algunes idees que poden fer les delícies de tota la familia.

Les endevinalles
Les endevinalles ajuden a aprendre, a descobrir noves paraules, a associar moltes idees, a retenir paraules que van dient els seus companys de joc. La majoria venen de dites populars, de jocs infantils antics. Realment poden ser un joc molt divertit.

Els embarbussaments
Ensenyar als teus nens embarbussaments de sempre afavorirà el desenvolupament de la parla, ajudaran a adquirir rapidesa en la parla i, com amb les endevinalles , ajuden a ampliar el vocabulari, afegint associació d’idees i ensenyant a anar construir frases.

Buscar cotxes
En aquest joc hi ha moltes possibilitats: lletres de matrícula, un conjunt de números, las marques dels vehicles, número de persones que van en el cotxe, … així anirem jugant amb els números. Per exemple: Cadascú dels participants decidirà un color de cotxe i aniràn comptant el número de cotxes del seu color que vagin passant.

Lectures de cartells
La lectura de cartells de la carretera ajudaran al nen a anar entrenar-se en les senyals de trànsit i la educació vial.

Inventar contes
Augmenta  l’esperit col·laboratiu entre els nens, fomentant el treball d’equip. Així doncs, cadascú va dient unes frases que hauràn de continuar els altres passatgers fins completar un fantàstic conte. Aquest conte es podrà canviar, crear altres temes, canviar els personatges… Tot per guanyar temps al viatge.

Cançons
Portar música adequada a l’edat dels teus fills i “jugar a cantar” farà que el nen aprengui vocabulari variat i anirà educant l’oïda i gaudirà  l’estona amb cançons boniques.

Veig-veig
Què veus?
Una coseta que té el color…

Una coseta que comença per la lletra…

També es pot jugar al veig-veig en un altre idioma.

Paraules encadenades
El joc de les paraules encadenades és molt senzill. La regla és tant senzilla com: un dels participants dirà una paraula i al que li toca el torn haurà de dir una paraula que comenci per la última síl·laba de l’anterior paraula. Per ajudar a ampliar el vocabulari, es podràn canviar les regles; així es podrà començar per la última paraula, amb l’última vocal…

Juga i gaudeix del viatge en família!

Anuncis

4 pensaments sobre “Jocs de viatge

  1. M’encanten aquests jocs!!! Em recorda molt quan anàvem amb cotxe amb els meus pares i germà, m’ho passava tant bé! En tinc tant bon record d’aquells moments….no recordo haver-me avorrit mai anant en cotxe…Espero poder-los transmetre als meus fills!!!! GRÀCIES!

  2. Per cert, ara m’ha vingut al cap un joc que també feiem: “De quin color és el cavall de Sant Jordi?Ni Si, ni No, ni Blanc, ni Negre”. Un jugador va fent preguntes i el que respon no pot dir aquestes paraules: Si, No, Blanc, Negre. Poder és per petits però nosaltres ens feiem uns fars de riure…. 😉

  3. Retroenllaç: Joc: La Senyora Marieta | El Bagul dels Jocs en català

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s