Centenari de Joana Raspall

… si em feu dir la cosa
que més feliç em farà,
us diré: Conteu-me històries!
Qui me les vol explicar?
Joana Raspall

Joana_Raspall

L’1 de juliol de 2013 la Joana Raspall ve fer 100 anys. No va poder assistir a algun dels actes que s’havien preparat en el seu honor però tant se val, oi? Arribar als 100 anys ja és més que suficient. I encara més si has tingut una vida com la seva, amb pèrdues importants, una lluita constant pels seus ideals i mil i una contribucions a la societat.

No volem entrar en quins eren els seus somnis o els seus ideals. Nosaltres volem recordar les seves ensenyances, la seva obra literària, … Obra dedicada als nens i nenes que tant els hi agrada escoltar la seva poesia o representar les seves obres.

Joana Raspall va néixer l’1 de juliol de 1913 al barri barceloní de la Barceloneta.  Filla de mare francesa i pare català, va anar a l‘escola pública perquè el seu pare va voler que tingués una “educació lliure”.  I això estem segures que va ser un “què” important a la seva vida.

La seva obra és molt més que cultura. Cadascun dels seus poemes ensenya als nostres fills alguna cosa: el valor de l’amistat, el respecte per la diversitat o com reconèixer els seus propis sentiments.

Ens impressiona la seva facilitat per ficar-se en el lloc de l’infant, per veure les coses com si realment fos una nena petita. Una nena amb ànima de savi.

Gràcies Joana per ser aquí i per haver lluitat per aconseguir el teu somni!

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s