Xesco Boix: un animador del passat i del present

Si faig memòria de la meva infància i de la meva època com a monitora de l’esplai sempre recordo amb tendresa i bona energia les cançons i contes de Xesco Boix.

Hi havia una vegada un home que era cantant i conta contes. Anava arreu, oferint cançons de tota mena i contes ben variats per ajudar que els nens i nenes esdevinguessin persones amb seny. Era alt, duia barba, cabells llargs i gorra. Tenia un somriure de murri i un cor gran com l’univers. Era molt feliç cantant amb la seva guitarra i convidava tothom  a cantar  amb ell; era un animador nat, un lluitador infatigable, un apassionat de la seva terra i de la seva llengua. Somiava canviar el món per fer-lo un lloc més humà i acollidor. Va patir molt per aconseguir aquest objectiu i, tot i que se’l veia feliç, de vegades també se sentia trist. Podeu escoltar-lo, amb els seus discos, i aprendre’n les cançons.
Toni Giménez, cantant professional per a la mainada, músic i compositor.

Xesco Boix

Dibuix de Noe Bofarull

 Va néixer l’any 1946 i la seva feina continua vigent encara avui en dia, i és una eina de treball molt valuosa per a mestres, educadors i famílies catalanes.

Actualment, podeu trobar tots els seus materials didàctics, cançons i llibres a la xarxa, però especialment a la seva web.

I en aquest enllaç podreu veure i descarregar en pdf el cançoner de Xesco Boix, un recull de les seves cançons fet per Fèlix de Blas.

Canteu, gaudiu les seves cançons i llegiu i escolteu  els seus contes en família.

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s