Manualitat: Laberint de cartró per a bales

Avui us proposem una manualitat, per fer conjuntament grans i petits, que us entretindrà, no només durant la seva el·laboració, sinó també en les estones de joc i diversió que us donarà un cop acabada.

Fem un laberint per bales o boles amb cartró!

laberint-cartro 3

Ja sabeu que a El Bagul dels Jocs ens agrada reciclar i reutilitzar tot el que poguem per fer-nos els nostres propis jocs, les nostres futures joguines… si heu vingut alguna vegada a algún dels nostres tallers ja ho haureu pogut comprovar.

Per aquesta manualitat és imprescindible l’ajuda i supervisió constant d’un adult amb el nen, i és que algunes de les eines que usarem només les podràn fer servir els adults.

laberint-cartro 4

Per fer el nostre laberint necessitem:

  • Catró una mica gruixut
  • Cutter
  • Regle de tall metàlic
  • Una planxa de tall o base de fusta o similar per poder tallar-hi el cartró a sobre sense perill
  • Pistola per a silicona o adhesiu termofusible (en podeu trobar sense massa cost a botigues de material escolar junt amb la cola que necessiten)
  • Barretes de silicona o adhesiu termofusible
  • Pintura acrílica

Comencem tallant la base que volem per al nostre laberint, pot ser quadrat o rectangular, gran o petit… a gust del jugador!

Un cop tallada la base podem, amb un llàpis, marcar una mica el traçat que ens interessa que tingui el laberint.

Un cop més o menys dissenyat el recorregut, ens cal tallar peces de cartró per fer les parets del nostre laberint. Amb l’ajuda del cutter i el regle de tall anem tallant peca per peca. Aquesta acció la farà l’adult. La criatura ens pot ajudar a medir amb el regle la llargada i l’alçada que ens interessa, pot fer la marca amb llàpis sobre el cartró, etc.

Comencem amb les 4 parets més exteriors. Medirem els quatre costats de la nostra base per saber de quina llargada tallar-les. L’alçada dependrà de lo gran que sigui la bola o bala amb la que volguem jugar (recordeu que totes les peces han de tenir la mateixa alçada). L’amplada del camí del laberint també ens vindrà donada per la mida de la bala.

laberint-cartro

Amb la pistola de cola ja calenta -caldrà endollar-la quant comencem a treballar-, l’adult posarà la cola al cartró i guiarà al nen perquè ell la col·loqui a on cal damunt la base del laberint. Presionem les dues peces durant uns segons perquè l’enganxin bé. Ja veureu que la cola s’asseca i es refreda força ràpid. Tot i així cal extremar les precaucions per evitar cremades.

Un cop tallades i enganxades les 4 peces rectangulars, anirem tallant i enganxant les peces de diferent llargada per anar creant les parets de l’interior del nostre laberint.

No us oblideu de posar algun camí sense sortida! Que ens obligui a fer mitja cua i refer el camí fet per trobar la sortida o destí final!

Un cop sec el nostre laberint procedim a pintar-lo com més ens agradi amb pintura acrílica. Aquest és un pas que podem deixar totalment en mans de la criatura, perquè pugui fer-se més seu el laberint, ja que no haurà pogut participar tant en el tallar i enganxar com segurament hauria volgut!

laberint-cartro 2

Per assegurar-nos la resistencia i màxima vida del nostre laberint, un cop seca la pintura el podem vernissar totalment per evitar que la humitat, pols, etc ens l’espatllin.

I agafeu ja una bala o boleta i… a jugar!

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s