Fem una menjadora per a ocells

Estem a la tardor i en res s’acostarà l’hivern i el fred. Els insectes ja no es passegen tant i als ocells els costarà una mica més trobar menjar…

comedero-pajaros

Fer una menjadora per a ocells, a part de tenir-nos durant una bona estona entretinguts conjuntament, pares amb fills, ens proporciona també una excusa per parlar dels animals amb els nens i les nenes, d’explicar-los les estacions i els canvis que comporten a la natura, més enllà dels propis visuals en el paisatge… i a més, ens donarà la oportunitat de sortir al camp o a un parc pròxim, cosa que sempre és agradable de fer.

menjadora-ocells

Per a fer la nostra menjadora només necessitem:

  • Una ampolla de plàstic buida (de la mida que sigui) amb tap de plàstic de rosca.
  • Pals o culleres o estris de cuina de fusta vells (o de plàstic en el seu defecte).
  • Menjar per ocells.
  • Ganxo petit rodó (el més tancat possible).
  • Tisores o cúter.
  • Corda o cordill.

El primer pas és fer dos forats paral·lels a l’ampolla, un a cada costat de la mateixa. Cal que siguin de la mida del diàmetre del pal o de la cullera o estri de cuina que hem escollit.

comedero-pajaros2

Seguidament, passem la cullera o pal pel forats, de manera que atravessin tot l’ampolla. Aquest pal servirà als ocells de suport per menjar tranquil·lament i el forat del mateix serà per a on sortirà el menjar. Si en lloc d’un pal fem servir una cullera o espàtula, la seva superfície ampla de l’extrem proporciona una superfície ideal perquè hi mengin amb més facilitat (però no és imprescindible). Si l’ampolla és gran es pot repetir la operació i crear dos nivells, un més amunt i l’altre més avall.

menjadora-ocells2

El següent pas és ben senzill: posar el menjar dins la menjadora! Podem ajudar-nos d’un embut si el nen o la nena són petits per a facilitar-los la tasca de posar el menjar a dins.

comedero-pajaros3

Ara toca preparar el tap. Amb una barrina petita podem fer un forat petitó a la tapa i seguidament hi enrosquem el ganxo petit. Un cop tenim el ganxo a lloc ja només ens falta posar-hi la corda o cordill amb el que penjarem la nostra menjadora. Tapem l’ampolla i ja podem sortir a col·locar la menjadora a l’arbre més proper escollit.

Aquesta és una idea, però podeu trobar moltes altres idees per fer menjadores per a ocells i provar de fer-les totes! Aquí us en deixem unes mostres ben senzilles:

birdfeedersfeature

taronjesocells DIY-Bird-Feeders-1024x719 envasosocells pinyes ocells

Una altra opció és fer una caseta de fusta pels ocells com la que tenim a la botiga i que podeu decorar com vulgueu.

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s