5 raons perquè el teu fill jugui amb joguines

Avui portem un article que hem trobat en el bloc La Puerta Pequeña. No acostumem a copiar articles d’altres blocs, però ens ha semblat molt interessant la reflexió que fa l’autora de l’article, la Cristina García, de Edúkame

Esperem que us sigui d’utilitat. 

La joguina i el seu paper en el món del nen

La joguina és un mitjà d’experiència que permet al nen analitzar el món i construir la seva personalitat. A més, el joc és un instrument que ajuda al nen a defensar-se contra l’ansietat i a projectar contra ell els seus fantasmes i les seves pors. Les joguines contribueixen al desenvolupament de la personalitat del petit, tenen un paper de mediador entre l’adult i el nen, i són un camí cap a la intel·ligència.

Beneficis de les bones joguines

1. L’afectivitat. L’equilibri afectiu és essencial per al correcte desenvolupament de la personalitat. Moltes vegades el nen es troba amb situacions conflictives, i, per intentar resoldre la seva angoixa, poder-la dominar i poder expressar els seus sentiments, necessita establir relacions afectives amb un objecte. Un ós de peluix, una nina o un súper-heroi es converteixen en confidents i ajuden al nen a reviure situacions, a entendre el món dels adults, i a potenciar el desenvolupament d’una bona afectivitat. 

DPP_1045

2. La motricitat. El desenvolupament sensorial i motor del nen és determinant per a la seva evolució general. Hi ha joguines que afavoreixen la destresa i l’equilibri, com ara la pilota o els jocs d’arrossegar; d’altres ajuden en el desenvolupament de la motricitat fina, com ara els sonalls, els jocs d’apilar i els d’encaix o els puzles. 

DPP_1049

3. La intel·ligència. El desenvolupament de la intel·ligència està unit al desenvolupament sensitiu-motor. El nen, quan desmunta una joguina, aprèn a analitzar els objectes i a pensar-hi, aquest és el primer pas cap al raonament. 

DPP_1056

4. La creativitat. Les joguines creatives són aquelles que potencien la imaginació del petit. És el cas de les joguines de bricolatge, les titelles o els instruments musicals.

DPP_1042

5. La sociabilitat. Les joguines afavoreixen l’intercanvi amb allò que el nen ha de comunicar amb altres amics i l’ajuden a integrar-se socialment. El fet de jugar amb un altre porta en si mateix l’acceptació d’unes normes, les joguines que fomenten la competència i la col·laboració ajuden al nen a dominar-se i a afirmar-se en relació als altres.

DPP_0957

 

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s