Quadre reutilitzant botons

quadre-botons

Els botons són uns elements que donen molt joc i agraden molt als nens… Des de ben petits els criden l’atenció les seves formes, arrodonides o allargades, els vius colors d’alguns d’ells, les diferents mides…

Avui us deixem amb una entretinguda manualitat adequada per a nens ja més grandets. Nenes i nens que ja no “vulguin menjar-se” els botons i ja comencin a experimentar amb pintures i coles. Farem un quadre reutilitzant botons!

cuadro-botones3

Necessitarem:

  • Botons de mides, formes i colors diferents.
  • Cola blanca líquida.
  • LLapis.
  • Pintures acríliques.
  • Una tela muntada sobre un bastidor.

Podem fer qualsevol dibuix amb llàpis sobre la tela del bastidor, pensant quin rol tindran els botons en ella. En el nostre cas, com que vam dibuixar un arbre, els botons van fer la funció de les fulles. Però poden ser pomes o altres fruites, poder ser el botonet central d’una flor… us recomanem pensar una mica el dibuix abans de començar.

Un cop decidit el dibuix, la nena o el nen si ja és grandet i té traça, o els pares si és un infant més petit, fem el dibuix sobre la tela. Seguidament pintem el dibuix amb les pintures acríliques i un cop sec enganxem els botons; o bé al revés, podeu començar enganxant primer els botons i donant color més tard.

quadre-botons2 quadre-botons1

Per enganxar-los només cal posar una goteta de cola blanca al punt a on volem posar el botó i seguidament col·locar-lo sobre la cola i presionar amb suavitat però fermesa una estona. És important no moure el botó mentre la cola encara està fresca i no deixar el quadre en vertical fins que no estigui seca la cola.

quadre-botons3cuadro-botones2

cuadro-botones4

Es tracta de deixar que la nena o el nen experimenti, jugui creant. Us ho heu de passar bé. Pot ser una obra a llarg termini… podeu fer-la a estonetes cada dia. De ben segur el resultat mereixarà tota admiració!

Us deixem la il·lustració que vam usar nosaltres de base per si la voleu fer servir.

cuadro-botones

compartir groc

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s