Aplicacions mòbils per a nens amb dificultats

Vivim envoltats de mòbils, tablets i ordinadors. Quan un nadó aixeca el dit i el passa d’un costat a l’altre de la pantalla de la televisió ningú ja es sorprèn. Les pantalles tàctils són un element més del nostre dia a dia. I és curiós, perquè si mirem 6 anys enrere, ningú no es podia imaginar que un mòbil amb un únic botó treuria del mercat a tota la resta.

bebes jugando con ordenadorÉs molt més seriós encara. Us heu parat a pensar en tot el temps i espais de lleure en que hi ha un dispositiu electrònic present? Ordinadors, videoconsoles, … però significativament tablets i mòbils. Tots ells han ocupat una posició de luxe envers les joguines tradicionals.

No ens hem d’espantar però. Les noves tecnologies poden ser un recurs molt interessant per al lleure dels més petits. Ens toca a nosaltres, els pares i educadors, ser conscients dels valors d’aquests jocs i de les seves limitacions respecte a d’altres maneres de jugar. Afavorir un us creatiu i responsable d’aquests recursos és una bona manera d’adaptar-nos a aquestes noves tendències.

smartphone_para_niños_bebesSi ens parem a mirar amb cura quins són els valors educatius de les joguines multimèdia, ens endurem una molt bona sorpresa. Són motivadores, afavoreixen el desenvolupament, potencien el desenvolupament d’estratègies de presa de decisions, faciliten els aprenentatges significatius i els aprenentatges cooperatius, …

Malgrat tot, trobàvem a faltar aplicacions mòbils amb una base pedagògica robusta i una interacció atractiva i senzilla pels més petits. Just avui, ens ha arribat la presentació d’una nova sèrie d’apps pensades especialment per a nens i per a nenes amb dificultats en l’adquisició i l’ús dels aprenentatges.

 Aplicaciones moviles para niños La veritat és que ens han agradat força. Totes elles han estat elaborades pensant amb l’objectiu de treballar les dificultats d’atenció, de memòria, de raonament i de llenguatge que presenten alguns nens, així com potenciar la millora de la seva gestió emocional.

Apps moviles para niñosNo obstant això, també poden beneficiar-se del seu ús tots aquells que només busquen una estona de joc.

Les aplicacions les podreu descarregar en aquest enllaç: https://play.google.com/store/apps/developer?id=Deedu.es. O buscant Deedu.es al vostre Google Play.

Ens ha cridat l’atenció, que cada activitat té un tutorial i que es pot crear un perfil per cada nen i/o nena de la família, amb una corba d’aprenentatge personal, ja que els exercicis s’adapten mostrant diferents ritmes, depenent de les habilitats demostrades. D’això segur que en treurem molt de suc a casa. Qui aprèn més ràpid el papa o la iaia? No ens han de faltar motius per riure’ns de nosaltres mateixos.

apps de movil para niños apps infantiles Aplicaciones móviles infantiles

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s