EDUIOGA: un joc de ioga per a nens i nenes

Us agrada el Ioga? Us agradaria practicar-lo amb les vostres filles i els vostres fills? Doncs és fàcil, molt fàcil amb Eduioga. Un joc per jugar en família o a l’escola.

niños-yoga

Eduioga neix amb la idea de poder arribar d’una forma fàcil i divertida tant a les escoles com a les llars on hi hagi nens, per tal que aquests, ja de ben petits, puguin beneficiar-se de tot el que el ioga aporta, tant a nivell físic, com mental, com emocional.

yoga-con-niñosSón molts els estudis que s’han fet sobre aquesta disciplina mil·lenària i confirmen que aquesta tècnica estimula les capacitats d’aprenentatge i motivació. El ioga és un mètode que produeix salut i benestar, tant en el cos com en la ment, a través d’exercicis físics, de la respiració i de la relaxació. Seria bo que els nens coneixessin els seus beneficis des de petits i agafessin l’hàbit de practicar ioga durant tot el seu creixement com a persones.

Per sort, tot i que molt a poc a poc, la tendència és que el ioga s’introdueixi cada vegada més en centres educatius de Catalunya. Seria interessant que, aquesta corrent, creada per la francesa Micheline Flak, que ja s’aplica fa anys a França i altres països d’Europa i América, s’introduís més de ple, en benefici dels nens i adolescents.

mama-yoga

Quins beneficis aporta el ioga?

A nivell físic:

  • Augmenta la flexibilitat i millora la coordinació de moviments.
  • Millora la capacitat respiratòria i ens ensenya a respirar.
  • Ajuda a prendre consciencia corporal.
  • També millora l’equilibri (de gran utilitat, sobretot, a nens amb problemes d’agilitat o de baix tò muscular).

A nivell intel·lectual i mental:

  • Potencia l’atenció i la memòria, la capacitat de comprensió i aprenentatge, serenitat per afrontar els problemes quotidians.
  • Ajuda a relaxar-se.
  • Augmenta l’estimulació i motivació.
  • També contribueix a deixar de banda les pors nocturnes i a combatre l’insomni infantil.

A nivell emocional:

  • Ofereix seguretat, autoestima, facilitat per integrar-se a la resta de les persones, ens ajuda a gestionar les emocions.
  • Ens ensenya a viure tranquils, essent espontanis i creatius amb nosaltres mateixos, amb els demès i amb l’entorn.

 

Beneficios-yoga-niños

Amb el joc d’Eduioga jugant aprenem
Aquest joc nou, fomenta valors i hàbits posturals sovint oblidats.
Aquest joc de cartes es caracteritza, a més a més, pel seu packaging i per la qualitat dels materials. Especialment pensats per a que podem jugar amb ell durant molt i molt de temps i a qualsevol lloc.

caixa20 cartes són de postures de ioga relacionades amb animals o elements de la natura, on al darrera de cadascuna podem trobar tres apartats: “Com ho fem”, “Com ajuda el nostre cos” i “Com ajuda el nostre humor”.

cartes-e1384166764260
4 cartes són de respiracions
, on al darrera també explica “Com ho fem” i “Com ajuda el nostre humor”. Es proposen dues regles de joc, una de memòria on es practiquen les postures i l’altra, més creativa i en grup, els nens han d’inventar i representar una història amb totes i cadascuna de les cartes que els ha tocat.

bernat-cignePer completar el joc de ioga hi ha 2 cartes on s’expliquen dos contes, els quals ens donen dues lliçons importants per la vida: “El camí de la font”, descriu la necessitat d’estimar-se i valorar-se a un mateix i “El conte de la felicitat” que ens mostra on hem de buscar per trobar la felicitat.

cartas joc de yoga joguines tat

compartir taronja

Anuncis

Expressa't!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s