Associació Cre-Cre

Com ja us hem explicat amb anterioritat, el nostre projecte de El Bagul dels Jocs neix arrel de la nostra trobada com a mares en un grup de post-part al poc d’haver estat mares. Aquestes reunions setmanals ens van unir no només a través de l’amistat si no també laboralment al llarg dels anys.

Quant estàvem gestant El Bagul dels Jocs ens sorprenia adonar-nos de que no érem l’únic projecte fet per mares que s’havien conegut en aquell grup de post-part. Ans al contrari, hem comptabilitzat ben bé unes 6 formacions més, entre empreses i associacions, nascudes a les instal·lacions del Centre d’Atenció Primària CAP del barri de Sant Antoni de Barcelona, on es fan les trobades de post-part.

Logo cre-cre

Avui us en volem presentar una, l’Associació Cre-Cre (Crear i Créixer). Ara que justament, en motiu de les Festes del Barri de Sant Antoni, l’associació enguany hi ha participat molt activament organitzant tallers de maquillatge per als nens i nenes del barri i presentant una nova iniciativa per a un dels parcs públics infantils del barri. Aquesta iniciativa parteix de la mateixa base que la iniciativa de Social Toys que es fa ja al barri de Gràcia. Però llegiu com ens ho expliquen les membres de Cre-Cre.

  • Com neix CRE-CRE?

Cre-Cre va néixer com un lloc de trobada de mares amb nens petits (1-2 anys en el moment de crear l’associació) que volíem fer activitats lúdiques i creatives amb els nostres fills. Donat que l’oferta al barri no era gaire àmplia vam pensar en autogestionar-nos: cada setmana 1 o 2 mares s’encarregaven de dissenyar, planificar i realitzar les activitats, cadascuna centrant-se en allò què li resultava més proper o hi tenia més recursos (música, expressió plàstica, expressió corporal, conta-contes,…).

Els nens han anat creixent (i han tingut germanets) i el grup i les activitats que realitzem ha anat evolucionant en funció dels nens i nenes, i de les mares i les seves necessitats, intentant ser sempre, sobretot, un punt de trobada tant per les mares com per als nens. Una petita tribu. 

  • Quina relació hi ha amb Xarx@ntoni?

Inicialment llogàvem una sala d’un centre cívic. Després vam canviar de centre cívic. I quan havíem de fer un segon canvi va sorgir la idea de formar part de Xarx@ntoni, donat que el grup va sorgir al barri de Sant Antoni i la majoria de mares hi vivim, beneficiant-nos de les sales que tenen a l’Interior d’Illa dels Tres Tombs.

Totes les mares de l’associació som sòcies de Xarx@ntoni, i col·laborem, en la mesura del possible, en la seva organització. Algunes mares, a més, formen part d’altres col·lectius de la Xarxa i, en mesura del possible, com a Cre-Cre intentem col·laborar amb activitats a les Festes del Barri o altres ocasions puntuals.

  • Com neix la iniciativa del Calaix de les Joguines?

Alguna de les mares va saber d’algun parc del barri de Gràcia on ja hi havia un projecte similar, va buscar informació per internet i de seguida ens va convèncer a la resta per iniciar el projecte al Parc del Tres Tombs, just davant d’on ens reunim cada setmana.

  • En què consisteix aquest projecte?

El grup de Cre-Cre ha convidat a la resta de la gent del barri a iniciar un calaix de joguines per compartir i jugar en el Parc dels Tres Tombs. El calaix de joguines es quedarà al parc i qui vulgui podrà jugar amb les joguines. Un cop acabat cal desar-les al calaix. Amb aquest calaix ja tindrem joguines al parc i no caldrà portar-les de casa. A més a més, aprendrem a compartir i a recollir. S’ha demanat a la gent del barri que aporti alguna joguina, que la marqui amb el nom del parc per identificar-la i posar-la al calaix, de moment sembla que ha tingut una bona acollida.

  • Serà només per l’interior d’Illa de Sant Antoni o voleu que s’estengui a altre parcs infantils del barri?

De moment només s’ha pensat en el parc del Tres Tombs, però qui sap…

  • Us heu trobat amb dificultats per posar en pràctica aquesta idea (El Calaix de les Joguines)?

Xarx@ntoni des del primer moment ens va recolzar i la acollida al barri, de moment, és bona.

  • Teniu altres projectes similars en ment?

Pel moment no… però mai se sap a on ens portarà la nostra associació ni quins camins ens marcarem.

Els actes de Cre-Cre dins la festa de Sant Antoni es van celebrar fa uns dies. Sabem que va fer mal temps i això va fer que no es generessin cues per a les activitats de maquillatge que van estar amb degoteig de gent però sense massificació i que els nens i les nenes sortien contentes de l’activitat, objectiu acomplert doncs! I és que és això el que es busca quant fas activitats per nens i nenes!

photo 3 photo 2 photo

Les mares de Cre-Cre ens han explicat també que van omplir una caixa i mitja de joguines per al Calaix de les Joguines del Parc de Tres Tombs i que es donen per satisfetes.

Per part nostra esperem que associacions com aquestes, petites tribus urbanes formades per famílies, es vagin creant per totes les ciutats… creant activitats i projectes amb ingeni que beneficien no només als seus membres més actius, si no a tot el barri i veïns que hi estan aprop.

Recordeu quant els carrers eren dels nens i les famílies? Ens agradaria veure com els nostres fills i filles, i els vostres, els omplen de nou!

compartir verd

Expressa't!