Fem un pluviòmetre!!!

Comença un cap de setmana de pluja, pluja i més pluja? A Anglaterra estan acostumats a aquest tipus de temps i ells saben molt bé com treure-li partit.

A “Create with your hands” hem trobat una idea genial que no només ens permetrà passar una estona divertida amb els nostres fills, sinó que també ens ajuda a explicar com es mesura la pluja, com es pot recollir i quins usos li podem donar.

Agafem una ampolla de plàstic i la tallem per la part superior. Folrem les vores amb cinta aïllant per evitar que els nens es tallin.

Propietat de El Bagul dels Jocs

A la part inferior de l’ampolla marquem una línia mil·limetrada. Aquesta línia ha de començar a un parell de centímetres del fons de l’ampolla. Ja veureu perquè. Una altra opció és marcar els nivells amb cinta.

Propietat de El Bagul dels Jocs

Per decorar-la podem incloure pedres, ninos, cotxets o qualsevol altre element amb pes que tinguem a casa, en el fons de l’ampolla. Això li donarà estabilitat.

Propietat de El Bagul dels Jocs

Afegim aigua  fins a arribar a la línia marcada amb el zero. Finalment col·loquem la peça tallada dins de la base com si es tractés d’un embut.

Explicar-li d’una forma o una altra els motius de cadascun dels passos d’aquesta activitat dependrà de l’edat del nen.

Propietat de El Bagul dels Jocs

La col·loquem a l’exterior i amb cura la deixem ben subjecta perquè no es bolqui.

Propietat de El Bagul dels Jocs

Ara només queda esperar que plogui.

Amb nens més grans podem afegir el factor temps en aquesta activitat. Es tracta d’anotar en un paper quin dia / hora hem fet cadascun dels mesuraments i la quantitat d’aigua que hi ha en el nostre pluviòmetre a cada moment.

El millor és que podem allargar aquesta activitat diversos dies: comprovar cada dia el nivell d’aigua i aprofitar l’aigua de pluja per regar les plantes, rentar les botes d’aigua…

Expressa't!